Logo DRK
foto

Vrijmetselarij

Vrijmetselarij

Introductie

Is de vrijmetselarij een esoterische cultusgodsdienst, padvinderij voor overjaarse soixante-huitards of de overtreffende trap van het Humanistisch Verbond?

Of is de Vrijmetselarij in essentie een filantropische, filosofische en vooruitstrevende vereniging met als doel het zoeken naar waarheid, het bestuderen van de moraal en het beoefenen van broederlijkheid en solidariteit?

Oordeel zelf op basis van de volgende teksten.


Meer informatie

Geschiedenis van de vrijmetselarij

Op deze pagina vindt u een beknopte geschiedenis van de vrijmetselarij in de wereld en in België. De reis begint in Engeland in 1717 en eindigt (voorlopig) met de onlangs opgerichte Belgische confederatie van loges: Lithos
Meer...


Constituties van Anderson

Het basisdocument dat aan de gronslag ligt van de vrijmetselaarsorde en dat door alle vrijmetselaars op eigen wijze geïnterpreteerd wordt.
Meer...


De maçonnieke methode

De methode die vrijmetselaars in tijdens hun werkzaamheden gebruiken, is uniek. De methode wordt reeds 300 jaar gebruikt en verfijnd.
Meer...

Terug naar paginabegin


De vrijmetselarij als initiatiek genootschap

Het hoe en waarom de vrijmetselarij een initiatiek genootschap is.
Meer...

Terug naar paginabegin


Vrijheid, gelijkheid, broederlijkheid

Op de pagina gaat het over de fundamentele doelstellingen van de vrijmetselarij. Wat betekenen deze begrippen voor vrijmetselaars en hoe gaan we er mee om.
Meer...

Terug naar home pagina Terug naar paginabegin

Lees de Privacy Policy en de disclaimer van De Ruwe Kassei.
Copyright © 2006-2007 De Ruwe Kassei.